VestLiv

Mit liv når jeg bliver 30 år

Hvordan ser dit liv ud, når du er 30 år? Det spørgsmål fik en gruppe unge fra Ringkøbing Amt stillet i 2008. De var da omkring 19 år gamle. Læs her hvordan de svarede.

Sille
”Enten hus, mand og børn og et job jeg elsker, eller jeg er single, måske kæreste og så rejser jeg. Jeg har aldrig rejst som barn, og det kunne jeg godt tænke mig at gøre. Jeg har først tænkt på børn det sidste år, men har jeg først mand og børn, så er jeg ikke den, der ender i skilsmisse. Måske vil jeg også med mand og børn rejse meget.
Hvis det fortsætter som nu, vil mit liv blive bestemt af, hvad jeg har lyst til og føler for. Jeg bliver ikke den, der planlægger hver minut. En veninde har planlagt mand og børn på forhånd. Det ville jeg ikke kunne.”

Mads

”Man har hus, stabilt arbejde, måske en kone og nogen børn – det skal man jo have en gang – når man får tid til det, jo.”

Mie

”Jeg har meget svært ved det, når folk spørger om det. Nej, jeg tror, at jeg helst vil lade være med at tænke på det. Jeg har ikke behov for at forestille mig det. Jeg vil helst være spontan og vil ikke bekymre mig om det.”

Esben

”Altså et godt job, hvor jeg er glad og måske en familie, kone og børn, det kunne da være fint nok. Det tager jeg, som det kommer, men det er måske lidt i anden række. Jeg vil hellere være glad og lykkelig og så have min uddannelse. Det går jeg mere op i end penge. De kunne være rare nok, men det er ikke så vigtigt.”

Anne

”Jeg håber da, at jeg er færdig med uddannelsen, at jeg har fundet et arbejde, jeg er glad for, og at jeg forhåbentlig har fundet en kæreste. Og så er det nok derefter, at alt sådan noget med familie begynder at komme ind, for det vil jeg rigtig gerne have. Det bliver jo også senere og senere, hører man, at folk begynder at få børn, så det er nok først efter uddannelsen, at jeg vil synes, at jeg vil være klar til det. Også for, at det passer bedst ind, men det er selvfølgelig svært at sige. Hvis man føler, at man er klar før det tidspunkt, så - Det er igen svært og kommer også an på, hvem man møder og hvor man ender i verden.”

Peter

”Jamen, når jeg er 30 år, så tror jeg, at jeg har to børn, en kone og en villa og en masse gæld at skulle betale tilbage. Og tja, hvad laver jeg … det ved jeg sgu ikke. Det kan godt være, at jeg er elektriker eller et eller andet. Det tror jeg måske mest, at det bliver til.
”Og skrækscenariet, haha – arbejdsløs alkoholiker, det ved jeg ikke. Jeg tror, jeg har lidt tendens til det. Dengang jeg havde det lidt dårligt kunne jeg godt finde på at drikke et par øl en aften, at drikke mig stiv, faktisk. Det er ikke noget, jeg kan lide at tænke tilbage på.”

Zynthia

”Jeg arbejder forhåbentlig med design. Jeg kunne tænke mig at have et stort firma. Jeg vil gerne have børn, men ikke før 25, men helst før 35. Jeg håber, at jeg bor i Herning, har et arbejde, jeg rigtig kan gå op i, og at jeg tjener en masse penge. Det værste ville være, hvis jeg ikke fik nogen børn, for det vil jeg gerne have. Og hvis jeg havde et arbejde, jeg var rigtig træt af.”

Søren

”Da har jeg vel en kæreste og et eller to børn. Jeg tænker ikke over, hvornår jeg skal giftes, det bekymrer mig ikke. Har vel fået en uddannelse, glad for mit job, spiller musik i fritiden. Jeg håber ikke, at jeg går rundt i cowboytøj og læderjakke og sidder ned på havnehotellet og drikker bajere tirsdag nat og har en lille luset lejlighed.”

Karina
”Jeg ved ikke, om jeg er gift, men skulle gerne have en kæreste, sikkert også gift, og måske børn også. Jeg vil helst ikke have børn, jeg vil helst ikke selv lave dem. Når jeg ser 'de unge mødre' så tænker jeg, at det skal jeg ikke, men det ender det jo nok med. Og så har jeg hus i Silkeborg og arbejder i psykiatrien. Det kunne jeg godt tænke mig.”

Aisha

”30 år... æh, det virker så langt væk. Og jeg har bare så mange forventninger til, at der skal ske noget her og nu. At jeg skal blive mere målrettet, og finde ud af, hvad det er, jeg lige præcist vil.
På det tidspunkt forestiller jeg mig, at jeg har valgt uddannelse, og jeg er blevet gift. Der er så mange forventninger, for jeg er bange for at ende som en 35-årig, der ikke har opnået noget af det, jeg gerne vil, og som egentlig ikke ved, hvad det er, jeg laver. Jeg vil ikke være ensom, når jeg bliver 30 år. Jeg vil gerne have en tilfredsstillende tilværelse.”

 


Om artiklen

Citaterne er udvalgt af socialrådgiver Hugo Knudsen på baggrund af VestLiv-interviews. Alle citater er gengivet i anonymiseret form, så de interviewede ikke kan genkendes.

Læs mere


This page load time was 0.025 seconds
Designed by TinX/dk - www.tinx.dk